Ne dorim să-ți oferim cea mai bună experiență! Folosim cookie-uri care ne ajută să personalizăm conținutul. Mulțumim pentru încredere!

Brocart - Caracteristici si utilizari

27.12.2020

Brocart - Caracteristici si utilizari

Vedeta articolului de astazi este un material textil ceva mai pretentios, insa in acelasi timp deosebit, fiind folosit cu preponderenta pentru crearea tinutelor de ocazie fie ele de zi sau de seara. Brocartul

Vedeta articolului de astazi este un material textil ceva mai pretentios, insa in acelasi timp deosebit, fiind folosit cu preponderenta pentru crearea tinutelor de ocazie fie ele de zi sau de seara. Brocartul, asa cum este cunoscut la noi este un material textil complex realizat dintr-o tesatura de inalta calitate care poate fi naturala ( matase, bumbac si in ) sau sintetica ( poliester de calitate ), o tesatura in relief, puternic ornamentata cu fire stralucitoare de aur si argint.

Istoria brocartului isi are izvoarele in China secolului XIII, fiind o tesatura la fel de importanta ca aurul, datorita compozitiei sale exclusiviste – matase naturala, un bun extraordinar de scump si cautat, mai ales de catre persoanele cu statut social inalt. Brocartul din matase naturala sau tesatura regilor cum era cunoscuta atunci era doar pentru patura de sus a societatii, indiferent de arealul geografic, fiind la mare cautare mai ales in Europa Medievala.

In zilele noastre brocartul este utilizat cu succes pentru:

  1. Confectionarea tinutelor pentru ocazii speciale – Top-uri, Corsete Fuste, Jachete, Bolerouri si mai ales Rochii
  2. Confectionarea tinutelor bisericesti si utilizarea brocartului ca acoperamant pentru Sfanta Masa ( fata de masa bisericeasca )
  3. Confectionarea draperiilor, a lenjeriilor de pat si a cuverturilor ( mai ales a celor in tendinte Orientale )

Brocartul nu este un material textil ieftin, insa pe site-ul LaTextile.ro, te asiguram ca il poti achizitiona la cel mai bun pret accesand sectiunea https://www.latextile.ro/materiale-textile/brocart. Pe site regasiti brocartul in doua variante: brocart din matase naturala pentru tinute care cu siguranta vor fura toate privirile in cadrul evenimentelor deosebite, dar si brocart sintetic, foarte accesibil, intr-o gama variata de modele si culori.

Majoritatea confectiilor textile vestimentare din brocart sunt presarate cu motive orientale – florale, avand desigur si fire metalizate din aur sau argint. Sunt tesaturi incarcate, care spun o poveste, sunt o carte de vizita, care pun in lumina reflectoarelor personalitati. In tendintele actuale, observam o usoara deviere de la conceptul initial al brocartului, astfel ca motivele florale si firele de metal pretios sunt inlocuite cu arta abastracta, cu design-uri moderne, posibilitatile de personalizare ale acestei tesaturi fiind limitate doar de imaginatie si buget.

In continuare tinutele din brocart sunt purtate de doamne si domnisoare in cadrul evenimentelor importante. Purtarea confectiilor realizate din tesaturi de brocart este o declaratie de eleganta, stil si nu in ultimul rand, lux. Designerii renumiti si marile case de moda internationale folosesc aceste tesaturi pentru a da viata creatiilor, pentru a capta atentia tuturor atunci cand prezinta noile colectii Haute Couture.

Indiferent de sezon, puteti purta cu incredere aceste reprezentatii autentice ale rafinamentului si elegantei. Puteti alege pentru urmatoarea tinuta speciala sa achizitionati un brocart gofrat, brocart din matase naturala sau un brocart imprimat. Orice tip de brocart urmeaza sa alegeti pentru tinuta de seara ori de zi, cu siguranta veti atrage toate privirile.

 

In lateral dreapta, va prezentam un brocart cu totul deosebit, realizat din matase naturala si bumbac.

 

Blog materiale textile

Creat de sistem www.eshop-rapid.ro

OTJmM