Categorii materiale
Acasă Contul meu Favorite Parerea Clientilor Noutati Noutati materiale confectii Reduceri Tricolor - Cocarde, Steaguri Casa si gradina Bumbac - Lenjerii de pat Muselina Materiale decor Materiale impermeabile Materiale Tapiterie Tapiterie auto Materiale Perdele Materiale Draperie Materiale prosop Vatelina (Malivat) Materiale textile Materiale Luxury Bumbac elastic Bumbac Blanita Blug ( DENIM ) Brocart Catifea Captuseala Crep Satin Dantela | Broderie pe tul Fas impermeabil Fetru (Pâslã) Furnituri Imitatie piele IN Jerse (Lycra) Matase Matase naturala Materiale preotesti Organza Satin Scuba neopren Stofa Tafta Triplu voal Tul Paiete Panza topita Pene pe tul Polar si Cocolino Voal Materiale Craciun Mercerie Aplicatii si accesorii Pasmanterie Busturi si corsete Andrele si Crosete Fire de tricotat si crosetat ALIZE CANGURO CARINA Mez Crafts RED HEART Galoane Gulerase

Bumbac - Caracteristici, utilizari si comercianti

08.09.2020

Bumbac - Caracteristici, utilizari si comercianti

Bumbacul este primul material textil care ne vine in minte atunci cand ne gandim la o noua creatie vestimentara, la innoirea garderobei de sezon, la realizarea unei lenjerii de calitate sau pur si simplu atunci cand vrem sa dam frau liber imaginatiei pentru a realiza orice tip de confectii textile pentru familie.

Inca din cele mai vechi timpuri, bumbacul s-a dovedit a fi prima optiune de material textil pentru o gama variata de confectii textile, preferat de toate categoriile sociale. Pentru a ajunge la stadiul de materie prima in industria textile, bumbacul parcurge mai multe faze ale procesului de productie.

In faza incipienta, bumbacul este curatat de impuritati, iar fibrele de bumbac sunt maruntite pentru ca mai apoi sa se treaca la cardarea bumbacului ( separarea fibrelor conforme de cele neconforme ). In faza de prelucrare a bumbacului, ajungem la filare, unde fibrele sunt divizate in structuri mai mici trecandu-se la indreptarea si respectiv rasucirea lor. In functie de destinatia finala a tesaturii de bumbac, identificam mai multe proceduri de prelucrare: bumbacul poate fi tesut, tricotat, parlit sau mercerizat.

Avantajele utilizarii confectiilor textile din bumbac sunt numeroase, insa vom enumera pe scurt cateva dintre acestea:

  • Are proprietati de absorbtie ridicate, fiind capabil sa elimine rapid umiditatea acumulata, purtarea acestuia conferind o senzatie de “aerisit “
  • Se simte foarte placut pe piele deoarece este un material textile 100% natural, astfel beneficiind si de proprietati non-alergenice
  • Este alegerea ideala pentru confectiile textile destinate persoanelor cu piele sensibila, cu alergii la diferite materiale sintetice, pentru nou nascuti si copii ( se poate steriliza la temperature ridicata pentru utilizare si reutilizare ).
  • Confectiile de bumbac sunt foarte placute la atingere, confortabil de purtat, rezistente la rupere
  • Spre deosebire de alte materiale textile, bumbacul lasa pielea sa respire, mai ales in perioadele calde, astfel prevenind natural aparitia transpiratiei.

Daca sunteti in cautarea unor tesaturi de bumbac de inalta calitate, atunci merita, cu siguranta sa vizitati aceasta sectiune a site-ului nostru: https://www.latextile.ro/materiale-textile/bumbac-1 indiferent ca vreti sa confectionati o tinuta noua din bumbac, o lenjerie de pat pentru vara, un nou set pentru masuta noua din bucatarie sau orice alta creatie – posibilitatile creative si functionale sunt nelimitate, iar imaginatia dumneavoastra este singura frontiera!

In lateral dreapta, avem o propunere de tesatura din bumbac in vederea utilizarii sale ca lenjerie de pat, ideala pentru mamici, motiv de bucurie pentru pitici. O varianta excelenta si vesela, cu un raport pret-calitate foarte bun, usor de spalat, uscat si refolosit. Un material cu adevarat rezistent la uzura.

 

LaTextile îți protejează datele! Folosim cookie-uri care ne ajută să personalizăm conținutul. Mulțumim pentru încredere! Informații tehnice aici. De peste 12 ani alãturi de tine fara niciun incident cu privire la date.