Ne dorim să-ți oferim cea mai bună experiență! Folosim cookie-uri care ne ajută să personalizăm conținutul. Mulțumim pentru încredere!

Secretele designerilor interiori, dezvaluite! Iata cum alegi cele mai potrivite draperii

05.03.2021

Secretele designerilor interiori, dezvaluite! Iata cum alegi cele mai potrivite draperii

Este posibil să nu apreciați importanța perdelelor si a draperiilor, intr-o casa, până când vă mutați într-un loc cu ferestre goale. Doar atunci realizati cat de importante sunt aceste piese de design interior care, pe lângă aspect, oferă intimitate și blochează lumina.

Este posibil să nu apreciați importanța perdelelor si a draperiilor, intr-o casa, până când vă mutați într-un loc cu ferestre goale. Doar atunci realizati cat de importante sunt aceste piese de design interior care, pe lângă aspect, oferă intimitate și blochează lumina.

Din fericire, adăugarea draperiilor este unul dintre proiectele mai ușoare - și mai puțin costisitoare - pe care le puteți întreprinde pentru a transforma o cameră sau o locuinta de vreun fel sau altul. Pentru a vă ajuta să vă îmbrăcați ferestrele, fara dureri de cap (timp pierdut in magazine, discutii pe forumuri, telefoane sau mesaje fara raspuns), am adunat intr-un articol cateva dintre parerilor designerilor de interior privind draperiile ori perdelele lor preferate; dintre aceste, multe tipuri de materiale si in magazinul Latextile.ro, la preturi surprinzător de ieftine!

  1. Înainte de a ajunge la draperii - care includ o gamă de stiluri, în diferite grade de transparenta, culori și modele, precum și câteva opțiuni personalizate - trebuie sa tinem cont de cateva îndrumări rapide legate de felul in care trebuie dimensionata draperia pe care o alegeți pentru spațiul ce trebuie amenajat. 
  2. Astfel, când vine vorba de măsurarea ferestrelor, expertii spune că ar trebui să măsurați 30 si 60 cm, dincolo de fereastră, pe ambele părți, pentru a determina cât de lată ar trebui să fie fiecare panou de cortină, astfel încât sa permiti draperiei sa stea adunata
  3. Cat de lunga trebuie sa fie draperia? Depinde de cât de formal doriți să arate - și de câtă curățare doriți să faceți. Unii specialisti ne dezvaluie ca masoara de obicei draperia astfel încât doar să „atinga usor podeaua - astfel, nimic nu trage și nu prinde murdăria; in plus, nu dai impresia ca ar fi  prea scurte”. Pentru un aspect mai formal, se sugerează să adăugați încă  3-4 cm, astfel încât draperia să se "intinda putin" pe podea. Cel mai dramatic aspect este de a avea draperiile ce „băltesc” pe podea, ceea ce înseamnă că adăugarea de 20-30 cm la lungimea materialului va determina ca materialul sa se adune pe podea (fie ca e vorba de tafta, catifea sau alte optiuni).
  4. Alege o perdea simpla daca doresti “cate un pic din toate”. Echipezi ferestre cu - intimitate, lumină și aspect - fără a fi nevoie să te dedici prea tare in vreuna din aceste directii. Daca alegi ceva mai transperent, permiti luminii naturale sa patrunda într-un spațiu anume și sa lumineze camerelor întunecate, tinand totusi privirile curiosilor la departare. Multi designeri recunosc „nu iubesc nimic mai mult decât o perdea albă, clară, pură.” Adauga un model subțire de încrucișare pentru un pic de textură. Dacă vă place aspectul perdelelor în timpul zilei, dar doriți, de asemenea, să împiedicați poluarea luminoasă urbana, adauga o tijă de dublă, cu o pereche de draperii opace mai groase și mai opace.
  5. Decoratorilor le place să experimenteze perdele cu modele îndrăznețe, deoarece spre deosebire de vopseaua de pe pereti, draperiile pot adăuga multă culoare unei camere, fiind în același timp mult mai ușor de schimbat, in functie de tendințele mereu în schimbare. Reusesti sa adaugi astfel un accent colorat intr-o camera mai dinamica sau in incaperea in care se joaca cei mici.
  6. Dacă sunteți în căutarea unor draperii solide ce sa adauge o nota dramatica incaperii, designerii de interior ne recomandă să le folosim pe cele din catifea. Putem incerca si variantele mate, ce blochează lumina si vin într-o gama variata de tonuri. Textura îngrămădită a țesăturii și senzația catifelei desei adaugă greutate unui spațiu, ca să nu mai vorbim de culoare, făcându-le o alegere funcțională și elegantă.

Reveniti pe blogul nostru pentru mai multe sfaturi legate de alegerea materialelor pentru decorarea interioara a locuintelor!

Blog materiale textile

Creat de sistem www.eshop-rapid.ro

NDNjYjI4ZT