Ne dorim să-ți oferim cea mai bună experiență! Folosim cookie-uri care ne ajută să personalizăm conținutul. Mulțumim pentru încredere!

Ce este tesatura de poliester? Proprietăți, utilizari si sfaturi

10.03.2021

Ce este tesatura de poliester? Proprietăți, utilizari si sfaturi

Cand vorbim de fibre, tesaturi si materiale, este inevitabil sa ajungem la poliester! Ce este acesta? Un material dezvoltat de om, creat pentru prima data in anii 1950 - poliesterul este asadar o fibra sintetica, obtinute din produse petroliere. De ce a ajuns sa fie atat de popular? Poliesterul este foarte durabil, rezista la uzura, nu se strange ori sifoneaza si face fata foarte bine tensiunii dar si abraziunii. In plus, se combina foate usor cu alte tipuri de material. De asemenea, se spala si se usuca foarte usor. 

Unde se foloseste tesatura de poliester?

  • 1. Îmbrăcăminte. 

Deoarece hainele din poliester sunt durabile, rezistente la umiditate, acestea sunt o alegere potrivita pentru îmbrăcămintea de exterior. De asemenea, poliesterul in combinatie cu alte materiale (cum ar fi elastanul), poate fi utilizat in captuseli elastice, pentru rochii, bluze, fuste, paltoane, hanorace, incaltaminte, mansete etc.

  • 2. Genți și rucsacuri. 

Fie ca le transportam cu mana, le punem pe umar sau ni le atarnam pe spate, gentile sunt frecvent  fabricate din poliester sau amestecuri de poliester. Beneficiile sunt multiple: obtinem produse ieftine, durabile și rezistente la umiditate.

  • 3. Tapițerie și mobilier pentru casă. 

Nu totul se rezuma la moda si imbracaminte! De aceea, poliesterul este o optiune frecvent intalnita în designul interior și in decorul locuintelor, al hotelurilor sau restaurantelor. Orice spatiu se poate bucura astfel de draperii din poliester, fețe de masă, cearșafuri, scaune sau mese decorate festiv.

  • 4. Articole din microfibră. 

Nu in ultimul rand, poliesterul ne “curata” casa sau obiectele dragi - alaturi de nailon, el creeaza tesatura de microfibră. Aceste produse relativ noi curăța delicat suprafețele de sticlă, sunt folosite ca prosoape de mici dimensiuni sau ca optiuni ce tin umezeala la distanta.

Sfaturi utile

  • - Poliesterul retine uleiul foarte usor deoarece este obtinut din petrol, dupa cum am amintit anterior - asadar, un prim sfat: evitati sa purtati poliester cand gatiti sau sa aveti piese de design ce contin acest material (altfel, riscati sa nu mai puteti scoate petele).  
  • - Este inflamabil - asadar, mare atentie cu manipularea sa langa surse de foc sau de caldura excesiva.
  • - Verifica cu atentie descrierile sau etichetele materialului pe care vrei sa il cumperi (ori a produselor ce contin poliester).

De unde cumparam poliester?

Cand vine vorba de materiale textile, cel mai bun loc din care sa iti faci cumparaturile este magazinul online Latextile.ro. Ai o multime de noutati la preturi excelente, o oferta uriasa de textile, produse de mercerie, produse pentru decor/tapiterie. Cumpara poliester din magazinul online Latextile.ro si ai garantia calitatii! 

In concluzie, putem sa afirmam cu certitudine că țesătura din poliester are o multime de utilizări benefice, într-o varietate enorma de sectoare. Astfel, utilizarea poliesterului poate fi extrem de benefică și utilă.

Poliesterul modern poate arăta la fel de frumos ca mătasea ori lâna adevărată, avand o înaltă calitate si un amestec potrivit. O mulțime de mărci folosesc poliester în colecțiile lor, în principal pentru a crește durabilitatea, a simplifica munca de intretinere sau a obtine efecte vizuale unice.

Nu există niciun motiv pentru care tu și poliesterul sa nu puteți fi prieteni - acasă, în afacerea ta sau oriunde ai folosi acest material! Descopera acum poliester la cele mai bune preturi, in magazinul Latextile.ro

Blog materiale textile

Creat de sistem www.eshop-rapid.ro

MGZmOGRl