Ne dorim să-ți oferim cea mai bună experiență! Folosim cookie-uri care ne ajută să personalizăm conținutul. Mulțumim pentru încredere!

Ce sunt materialele textile?

11.08.2020

Ce sunt materialele textile?

Pentru multi dintre noi, tinutele pe care le purtam sunt o parte din noi, acea a doua piele, care ni se potriveste pana la cele mai mici detalii si se fixeaza pe noi ca o manusa de piele facuta la comanda.

Ce sunt materialele textile?

Pentru multi dintre noi, tinutele pe care le purtam sunt o parte din noi, acea a doua piele, care ni se potriveste pana la cele mai mici detalii si se fixeaza pe noi ca o manusa de piele facuta la comanda.

Atunci cand ne-am pus in gand sa executam o tinuta la croitor sau atunci cand vrem sa alcatuim una din mai multe piese prospectand magazinele de profil, prima si cea mai importanta componenta pe care o stabilim este materialul textil de baza sau tesatura.

Materialele textile exista pe piata intr-o gama foarte variata de compozitii, culori, imprimeuri si  calitati, cea mai mare parte dintre acestea regasindu-se si in magazinul LaTextile.ro. Fiind lider in acest domeniu, avem, disponibile in stoc cantitati impresionante de materiale textile si putem sa oferim consultanta profesionista pentru materiale textile deosebite, mai greu accesibile, pe baza de comanda ferma.

Varietatea este la ea acasa in magazinul nostru deoarece oferim cea mai variata gama de materiale textile, tesaturi, captuseli, insertii, de diferite calitati si dimensiuni.

Fara a intra in detalii, vrem sa va prezentam sumar cateva din materialele cele mai populare, in conformitate cu cerintele clientilor si tendintele actuale. Vom detalia ulterior aceste materiale textile si nu numai, in postarile ce urmeaza!

Ce se vinde?

Una din tesaturile best-seller ale magazinului nostru, este cu siguranta bumbacul, facand parte din grupul destul de exclusivist al tesaturilor naturale de origine vegetala, alaturi de in ( topit si netopit ), canepa si mai nou, bambus. Bumbacul poate fi considerat legendar, deoarece primele atestari istorice si implicit intrebuintari se regasesc in Egiptul Antic, anul 12000, i. Hr.

Bumbac in combinatie cu elastan sau tercot cum mai este cunoscut, este de asemenea o tesatura cautata si des intalnita, deoarece imbina armonios calitatile bumbacului natural cu proprietatile elastice ale partii sintetice, tesatura devenind astfel mai usor de purtat si mulat pe corp.

O alta tesatura foarte cautata este denimul sau tesatura pentru jeans si alte accesorii vestimentare similare. Denimul este un material textil foarte rezistent la rupere si purtare, realizat din fibre de bumbac cu o capacitate de absorbtie similara acestuia, insa mult mai puternic la nivel de structura.

Nu putem avea o imagine completa asupra celor mai folosite materiale textile, fara a aduce in discutie prin aceasta postare si cel mai popular material textil sintetic, poliesterul. Exista un flux continuu de pareri pro si contra Poliester in imbracaminte, insa este o discutie care se poate transa usor in functie de perceptia fiecaruia si de segmental unde urmeaza sa fie folosita aceasta tesatura.

Poliesterul este foarte utilizat la nivel global, fiind o tesatura usor de obtinut, accesibila, cu un raport pret-calitate bun.

Din punctul nostru de vedere, acesta se poate folosi cel mai bine pentru tinute sport, aici amintind  top-uri, bluze, pantaloni, pantaloni mulati, colanti si body-uri, care au nevoie de o uscare rapida inainte si dupa utilizare, de rezistenta la uzura si de senzatia de “ racoare “ pe care acesta o da.

Blog materiale textile

Creat de sistem www.eshop-rapid.ro

ZGJjMzhl